Menu
13 / 07 / 2020 - 09:22 am
A Site By Your Side
A+ A A-

seven sins3

Τα Επτά θανάσιμα αμαρτήματα στο VAULT Theatre Plus; "Να η Ευκαιρία" μας!

- Η αρχική ανάρτηση από τον Dimitris Karatzias

Τα 7 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ στο VAULT Theatre Plus φέτος το χειμώνα παρέα με 7 εξαιρετικούς φωτογράφους που θα αποτελούν την επιτροπή μας: Γιώργος Αλεξανδράκης, Νίκος Βαρδακαστάνης, Άγγελος Καλοδούκας, Παναγιώτης Κασίμης, Στέφανος Πάσχος, Τάσος Σκλαβούνος, Γιώργος Στριφτάρης.

Ο πολυχώρος VAULT Theatre Plus διοργανώνει τo Φωτογραφικό Project «Seven» και προσκαλεί τους φωτογράφους της Αθήνας (κι όχι μόνο) να συμμετάσχουν.

Το Project θα διαρκέσει 7 μήνες (Οκτώβριο με Απρίλιο) όπου κάθε μήνα θα παρουσιάζεται για 7 ημέρες στον Πολυχώρο Vault, και μία έκθεση φωτογραφίας όπου οι φωτογράφοι της θα εμπνέονται από κάποιο από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Οκτώβριο η Οκνηρία, Νοέμβριο η Ζηλοφθονία, Δεκέμβριο η Λαιμαργία, Ιανουάριο η Λαγνεία, Φεβρουάριο η Απληστία, Μάρτιο η Οργή, Απρίλιο η Αλαζονεία.

Μία επιτροπή από 7 διακεκριμένους φωτογράφους, θα επιλέγει κάθε φορά τις 7 καλύτερες από τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων. Αυτές οι 49 φωτογραφίες θα εκτεθούν όλες μαζί το Μάιο στο Vault και θα εκδοθούν σε φωτογραφικό λεύκωμα από γνωστό εκδοτικό οίκο. Στο νικητή ο πολυχώρος Vault θα αναλάβει να του διοργανώσει και την ατομική του έκθεση φωτογραφίας την επόμενη χρονιά.

Μέχρι 20/9/2016 γίνονται δεκτές οι συμμετοχές από τους φωτογράφους που θέλουν να συμμετάσχουν στο Project στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

... Για όποιον/α ενδιαφερόμενο/η, λοιπόν, "Να η Ευκαιρία" για ένα φωτογραφικό πρότζεκτ!

Αν έχετε ιδέες, πρόθυμα θα συνεργαζόμουν μαζί σας! Προσωπικά έχω ιδέες ως προς τη βουλιμία κι ενδιαφέρομαι να τις συνυλοποιήσουμε. Μια ωραία ιδέα θα ήταν να δούμε το θέμα της απόλαυσης του φαγητού και του σεξ ταυτόχρονα. Πώς μπορεί ένα σώμα χονδρό ή απλώς θεωρούμενο ως άσχημο να είναι παράλληλα ποθητό και ενεργό ερωτικώς;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή μέσω του προσωπικού λογαριασμού μου ή της σελίδας μου στο Facebook, Dum Spiro Spero - Όσο αναπνέω ελπίζω! Περισσότερα για την έκθεση, καθώς και γενικότερα για το VAULT Theatre Plus εδώ: http://web.facebook.com/VAULTTheatreGr1

Στο κάτωθι εικονίδιο: Ο πίνακας του Ιερώνυμου Μπος για τα «Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα και τα Τέσσερα Τελευταία Αγαθά»: Ο Ιερώνυμος Μπος (Hieronymus van Aken, περ. 1450 - 9 Αυγούστου 1516) ήταν σημαντικός Ολλανδός ζωγράφος που έζησε την περίοδο του μεσαίωνα.

seven sins2

Το πώς η δυτική επιστήμη διαχρονικά ενδύει με το δήθεν πανανθρώπινο -στην ουσία χριστιανικής προελεύσεως- ψευδοεπιστημονικό ένδυμά της τις μεσαιωνικές αυτές προκαταλήψεις, μπορείτε να το δείτε γλαφυρά εδώ: Τα 7 αμαρτήματα σήμερα! Ποιος ο ρόλος τους στη σημερινή κοινωνία και πώς ερμηνεύονται από τη σύγχρονη εξελικτική ψυχολογία (Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23/04/2011). Στην πραγματικότητα, τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι μια ταξινόμηση των πιο σοβαρών αμαρτημάτων σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία. Παρά την καθιέρωση της ταξινόμησης αυτής από τον Πάπα Γρηγόριο Α΄, η Ορθοδοξία έχει αποδεχτεί αυτή την ταξινόμηση με το παραπάνω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει πανανθρώπινη αποδοχή! Ειδικότερα η βουλιμία, ανάλογα με την παράδοση κάθε χώρας, μπορεί να θεωρηθεί είτε ελάττωμα, είτε δείγμα κύρους.

Περισσότερα αναφορικά με τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα στη θρησκεία αλλά και την τέχνη, δείτε στο σχετικό λήμμα από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια. Στην εποχή μας, εξαιρετική ήταν και η ταινία του Ανγκ Λι, με τίτλο: “Lust, Caution” (2007), που αφού έγινε δεκτή με περικοπές από την κινεζική λογοκρισία, λόγω της εξιστόρησης της κινεζικής εθνικής αντίστασης και του ανείπωτου μαρτυρίου που υπέστη ο Κινεζικός λαός από τους Ιάπωνες στη Μαντζουρία κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα έγκλημα για το οποίο κανείς ποτέ δεν πλήρωσε, έγινε εμπορική επιτυχία στην Κίνα, προκαλώντας “κίτρινο πυρετό” και οργή στις υγειονομικές αρχές!

Πηγή: loving2write.weebly.com/

ΑΓΓΕΛΙΕΣ