Menu
06 / 07 / 2020 - 09:39 am
A Site By Your Side
A+ A A-

breakup-monro

Όταν πρωτοερωτευόμαστε, δεν περιμένουμε ότι θα χωρίσουμε. Δεν περνά από το μυαλό μας, ακόμη κι αν έχουμε περάσει κάποιον χωρισμό.

Είμαστε ζαλισμένες από τον ενθουσιασμό και την ευφορία της αγάπης, σίγουρες ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά. Όσο περισσότερο η σχέση συνεχίζεται, τόσο περισσότερο βεβαιωνόμαστε. Ωστόσο, οι χωρισμοί συμβαίνουν.

Μπορεί ακόμα να είστε ερωτευμένες

Μπορεί ακόμα να είστε ερωτευμένες, αλλά η απόσταση μεταξύ σας να έχει μεγαλώσει υπερβολικά, ή οι καυγάδες να είναι πολύ συχνοί και επώδυνοι, ώστε να αισθάνεστε πως είναι αδύνατο να συνεχίσετε. Είτε φύγατε εσείς ή η ερωμένη σας σας άφησε, ένας χωρισμός συνήθως σημαίνει ότι θα αισθανθείτε λυπημένη, απογοητευμένη, εγκαταλελειμμένη, προδομένη, φοβισμένη και να ζηλεύετε.

Δε θα νιώθετε έτσι για πάντα

Ενώ μπορεί να σας φαίνεται ότι τα συναισθήματα αυτά δε θα φύγουν ποτέ, μπορούν, και θα φύγουν, αν τα αφήσετε να κάνουν τον κύκλο τους, και μιλήσετε γι' αυτά. Ο πειρασμός μπορεί να είναι να τρέξετε μακριά από τα συναισθήματά σας, να είστε απασχολημένη, να πίνετε, να ξεκινήσετε να βγαίνετε ραντεβού ή να χρησιμοποιείτε άλλους περισπασμούς, αλλά είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους για να αφήσετε τον εαυτό σας να βιώσει όλα τα συναισθήματά σας και να πάρετε την υποστήριξη που χρειάζεστε για να το κάνετε αυτό.

Μπορεί να μοιάζει με θάνατο

Ίσως περάσετε μέσω μερικών συναισθημάτων από τα ίδια συναισθήματα που ίσως νιώσατε, αν κάποιος αγαπημένος σας έχει πεθάνει - κατά κάποιο τρόπο ένας χωρισμός μπορεί να παρομοιαστεί με ένα θάνατο. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε δυσπιστία, σοκ, άρνηση, θυμό, κατάθλιψη, λύπη, προσπάθειες συμφιλίωσης, φόβο, πανικό και στη συνέχεια αποδοχή, ελπίδα και τη δυνατότητα να εμπιστευθείτε και πάλι.

Δεν περνά ο καθένας μέσα από όλες αυτές τις φάσεις συναισθημάτων και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Πολλές λεσβίες αισθάνονται δυσπιστία, φόβο, θλίψη, οργή​​, ανακούφιση και κάνουν προσπάθειες να συμφιλιωθούν, μαζί ταυτοχρόνως. Και πολλές λεσβιακές σχέσεις διαλύονται πριν ακόμα επίσημα διαλυθούν. Έτσι, ενώ μπορεί να φαίνεται ότι κάποια πηγαίνει καλά μετά από ένα χωρισμό, ίσως το ήξερε εδώ και αρκετό καιρό και δεν το είχε πει σε κανέναν.

Ο χωρισμός σπάνια είναι εύκολος, ακόμα και όταν είναι δική σας επιλογή. Μπορεί να υπάρξει ένα μείγμα αλληλοσυγκρουόμενων συναισθημάτων - μπορείτε να μη θέλετε να κάνετε τίποτα μαζί της και να επιθυμείτε να είστε μαζί ταυτόχρονα. Συνήθως αυτό είναι πιο δύσκολο για αυτήν που την χωρίζουν και μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ξεπεράσει τη διάλυση, εξάλλου δεν ήταν επιλογή ή απόφασή της.

Οι χωρισμοί γίνονται με διάφορους τρόπους

Οι χωρισμοί μπορεί να συμβούν γρήγορα και σκληρά, να καταλήξουν σε μια εκρηκτική κατάσταση. Ή μπορεί να είναι αργοί και διακριτικοί, με δύο γυναίκες που ζουν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα με ελάχιστη ή καμία επικοινωνία μεταξύ τους, σεξ ή ευτυχία. Οι χωρισμοί μπορεί να είναι απότομοι, με τη μια γυναίκα ξαφνικά να ανακοινώνει ότι φεύγει, ή μπορεί να είναι σταδιακοί, με τις δύο γυναίκες σιγά-σιγά να συνειδητοποιούν ότι δε θέλουν να είναι πια μαζί. Οι απότομες καταλήξεις μπορεί να μοιάζουν πιο καταστροφικές σε πρώτη φάση, ενώ για εκείνες που σέρνονται πιο πολύ, ίσως χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να έρθει το ξεκαθάρισμα και το τέλος.

Η αλήθεια είναι ότι, το πώς αισθάνεστε μετά από ένα χωρισμό εξαρτάται από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του πόσου καιρού ήσασταν μαζί, πόσο έντονα αισθήματα είχατε για την ερωμένη σας, αν επιλέξατε εσείς ή όχι να χωρίσετε, αν υπήρχε ή όχι κακοποίηση, το είδος των αλληλεπιδράσεων, αν υπάρχουν, που ίσως έχετε ακόμα με την πρώην σας, πώς και γιατί οι προηγούμενες σχέσεις σας έληξαν, οι παιδικές εμπειρίες σας απώλειας και εγκατάλειψης και πόση υποστήριξη έχετε.

Χάνοντας την κοινότητά σας την ίδια στιγμή

Στη λεσβιακή κοινότητα, μπορεί να νιώσετε ξαφνικά σαν ολόκληρος ο κόσμος σας να έχει συρρικνωθεί μετά από τη διάλυση μιας σχέσης. Φίλοι που γνωρίζατε και οι δυο σας ίσως πλέον να μη σας μιλούν, ειδικά αν είστε αυτή που παίρνει την απόφαση. Ανεξάρτητα από την κατάσταση ή την έλλειψη γνώσης για την κατάσταση, μπορούμε να είμαστε αρκετά επικριτικές προς τη γυναίκα που αποφασίζει να φύγει.

Τα ζευγάρια που περνούσατε χρόνο μαζί, μπορεί να μη γνωρίζουν πώς να σχετίζονται με σας τώρα που είστε μόνη. Κοινωνικές καταστάσεις στις οποίες οι δύο σας πηγαίνατε μαζί, μπορεί να φέρνουν οδυνηρές αναμνήσεις για εσάς, κάτι το οποίο μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρό σε μικρότερες κοινότητες. Μπορεί να διατρέχετε τον κίνδυνο να πέσετε πάνω της πριν είστε έτοιμη. Πολλές λεσβίες αποφεύγουν τις εκδηλώσεις της κοινότητας, γεγονός που τους δημιουργεί μεγαλύτερο αίσθημα απομόνωσης.

Πώς σχετίζεστε με την πρώην σας

Ορισμένες λεσβίες είναι σε θέση να κρατήσουν φιλικές σχέσεις με τις πρώην τους, αμέσως, άλλες χρειάζονται μήνες ή χρόνια και άλλες βρίσκουν ότι είναι πολύ επώδυνο ή και αδύνατο, για άλλους λόγους. Το να μη βλέπετε την πρώην σας για κάποιο χρονικό διάστημα μετά από ένα χωρισμό, μπορεί να βοηθήσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε να προσπαθείτε να σώσετε μια νεκρή σχέση, να αποφύγετε τις άσκοπες διαφωνίες και να δώσει χρόνο και στις δυο σας για να νιώσετε πώς είναι να είστε χώρια και να δημιουργήσετε μια νέα σχέση μεταξύ σας, αν αυτό είναι που θα αποφασίσετε να κάνετε.

Μερικές φορές το να βλέπετε η μία την άλλη είναι μια απόσπαση της προσοχής από το αίσθημα του πόνου, μερικές φορές διευκολύνει τον πόνο και είναι ένα σημαντικό μέρος για να αφήσετε τη σχέση να τελειώσει. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος, μόνο ό,τι μοιάζει καλύτερο και για τις δύο γυναίκες. Όταν έχετε διαφορετικές ανάγκες, συχνά η γυναίκα που χρειάζεται περισσότερο χώρο αισθάνεται υπό πίεση ή ένοχη, ενώ η άλλη αισθάνεται εγκατάλειψη και απόρριψη.

Όλες χρειαζόμαστε τους φίλους μας

Οι φίλοι μπορούν να είναι πολύτιμοι σε μια κατάσταση όπως αυτή. Πολλοί συμπάσχουν, συνήθως αφού έχουν περάσει ένα δικό τους χωρισμό και μπορούν να βοηθήσουν παρέχοντάς σας την αναγκαία κατανόηση, να σας ακούσουν με συμπάθεια και σιγουριά. Παρά το γεγονός ότι οι φίλοι ίσως μεταφέρουν τα δικά τους βιώματα για χωρισμούς και να είναι κυνικοί και απορριπτικοί, στην πραγματικότητα θα σας πούνε να 'την ξεπεράσετε'.

Αυτό δεν είναι υποστηρικτικό και μπορεί να συναντήσετε δυσκολία να βρείτε την υποστήριξη που χρειάζεστε. Πολλές λεσβίες πηγαίνουν σε θεραπεία μετά από τη διάλυση μιας σχέσης. Η θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να θρηνήσετε και να αφήσετε να τελειώσει, επίσης μπορεί να σας βοηθήσει να προβληματιστείτε σχετικά με το τι συνέβη. Μπορεί να είναι δελεαστικό μετά από ένα χωρισμό να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι σχέσεις δε λειτουργούν ή ότι ποτέ δε θα εμπιστευθείτε ξανά. Αυτό το αίσθημα μπορεί να είναι ένα φυσικό μέρος της θλίψης. Αλλά σε κάποιο σημείο θα θελήσετε να δείτε τι μπορείτε να μάθετε για τον εαυτό σας και τις σχέσεις, μαθήματα που θα βοηθήσουν αντί να κάνουν κακό - μαθήματα που θα σας απελευθερώσουν για να αγαπήσετε ξανά.

Μετάφραση: LesAndMore

Πηγή: www.KaliMunro.com

ΑΓΓΕΛΙΕΣ