Menu
28 / 03 / 2020 - 10:49 pm
A Site By Your Side
A+ A A-

les sex 1

Της Kathy Belge

Τα ζευγάρια σταματούν να κάνουν σεξ για διαφορετικούς λόγους. Οι λόγοι που οι λεσβίες συχνά σταματούν το σεξ έχουν να κάνουν με τη δυναμική των δύο γυναικών που είναι σε μια σχέση.

Ας ξετυλίξουμε μερικούς από τους λόγους που οι λεσβίες όταν βρίσκονται σε σχέση σταματούν να κάνουν σεξ και τι μπορεί να γίνει γι' αυτό.

1. Γίνατε οι καλύτερες φίλες με την ερωμένη σου

Λέγοντας ότι η σύντροφός σας είναι η καλύτερη φίλη σας, είναι ένα καλό πράγμα σωστά; Ναι, είναι, μέχρι να γίνει σαν η πλατωνική καλύτερη φίλη σας. Οι γυναίκες είναι εύκολο να πέσουν σε μια ρουτίνα με τη φίλη τους και αυτή γίνεται περισσότερο σα μια συγκάτοικος παρά ερωμένη.

Πιθανή λύση: Φλερτάρετε με τη σύντροφό σας. Πείτε της ότι είναι σέξι. Ντυθείτε και βγείτε ραντεβού μαζί. Κάντε κομπλιμέντα για την εμφάνισή της. Βγείτε έξω για χορό. Φιληθείτε και κάνετε παιγνίδια στον καναπέ. Γράψτε ερωτικά γράμματα η μία στην άλλη. Φέρτε της λουλούδια. Λίγος ρομαντισμός κάνει πολλή δουλειά - και διαχωρίζει τη φίλη από τη σύντροφο.

2. Δεν έχετε χρόνο για σεξ

Μόλις βγείτε έξω από τη φάση του μήνα του μέλιτος της σχέσης -ο χρόνος όπου οι ορμόνες σας φαίνεται να έχουν τον έλεγχο της σεξουαλικής ζωής σας, όταν δε χορταίνετε αρκετά η μία την άλλη- το σεξ θα πρέπει να γίνει ένα πιο σκόπιμο πράγμα. Θα πρέπει να έχετε το χρόνο και τη δέσμευση να κάνετε σεξ.

Πιθανή λύση: Ορίστε ένα τακτικό ραντεβού για σεξ. Ας πούμε, την Κυριακή το πρωί ή το βράδυ της Παρασκευής. Εάν το βρίσκετε δύσκολο να εντάξετε το σεξ στην καθημερινή ζωή σας, σχεδιάστε ρομαντικές αποδράσεις, όπου ο μοναδικός σκοπός είναι να επανασυνδεθείτε, να έρθετε κοντά και να κάνετε έρωτα.

3. Συμβαίνουν πράγματα εκτός της κρεβατοκάμαρας

Ξέχασε, για άλλη μια φορά, να βάλει εμπρός το πλυντήριο πιάτων και είστε πάλι χωρίς καθαρά πιάτα για να φάτε το βραδινό σας. Και διάολε, ξέχασε να πάρει τα μισά πράγματα, πάλι; Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο; Γιατί εκείνη επιμένει να κάνει αυτά τα πράγματα που σας εξοργίζουν; Όταν είστε θυμωμένη με τη σύντροφό σας, η σκέψη του να είστε κοντά ερωτικά είναι ίσως το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σας.

Πιθανή λύση: Κάντε σεξ. Απλά κάντε το. Όταν είστε αναστατωμένη με την άλλη για μικρά πράγματα, μπορεί να είναι σπουδαίο για να τα βάλετε όλα σε μια προοπτική και να θυμηθείτε τι είναι αυτά που αγαπάτε στη σύντροφό σας. Σπάνια θα ακούσετε ποτέ κάποια να λέει, "Μακάρι να μην είχαμε κάνει σεξ εκείνη τη φορά". Το σεξ μπορεί να αποκαταστήσει την ομορφιά στη σχέση σας και να κάνει εκείνα τα μικρά πράγματα, να μην έχουν σημασία τόσο πολύ.

4. Είστε πολυάσχολες.

Φαίνεται σαν όλες να είναι τόσο απασχολημένες. Δουλειές, τα παιδιά, εξωτερικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, οικογενειακές ευθύνες ... και ο κατάλογος συνεχίζεται. Πού στον κόσμο θα μπορέσετε να βρείτε το χρόνο να επιβραδύνετε ρυθμούς και να κάνετε έρωτα με τη σύντροφό σας;

Πιθανή λύση: Υπάρχει ένα απόσπασμα διαλογισμού που πάει κάπως έτσι: «Θα προσπαθώ να διαλογίζομαι για 20 λεπτά κάθε μέρα, εκτός από όταν είμαι πολύ απασχολημένη. Τότε θα διαλογίζομαι για μία ώρα». Νομίζω ότι το ίδιο πράγμα θα πρέπει να ισχύει και για το σεξ. Επειδή είστε απασχολημένες στη ζωή σας δεν είναι λόγος για να μη βρείτε χρόνο να έρθετε κοντά και να συνδεθείτε με τη σύντροφό σας. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πιθανώς πιο σημαντικό σε τέτοιες περιόδους. Όταν η ζωή στρεσάρει, η σωματική και συναισθηματική σύνδεση με τη σύντροφό σας μπορεί συχνά να είναι το πράγμα που χρειάζεστε και να σας φέρει στα ίσια σας.

5. Κόψτε τη συνήθεια

Μετά από μια κουραστική μέρα, πάτε κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα, πετάτε τα βρώμικα ρούχα από το κρεβάτι στο πάτωμα, φωνάζετε τη Φλάφι επάνω στο κρεβάτι, πιάνετε το τηλεχειριστήριο και παρακολουθείτε "House of Cards", μέχρι να αποκοιμηθείτε. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτή τη συνήθεια, είναι πολύ διαφορετική από ό,τι αν δημιουργούσατε μια συνήθεια που θα ενίσχυε τη σεξουαλική σας ζωή.

Πιθανή λύση: Κάτι πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι το κρεβάτι σας είναι ένα μέρος που θα είστε ρομαντικές και θα κάνετε σεξ. Αυτό περιλαμβάνει να έχετε χρόνο στο κρεβάτι χωρίς κατοικίδια και παιδιά. Κάντε τον έρωτα μια συνήθεια. Αποκτήστε τη συνήθεια και θα είναι πιο εύκολο να μη βγείτε έξω από αυτήν. Καθιερώστε τακτικές σέξι συνήθειες.

6. Το σεξ είναι πάντα το ίδιο ή βαρετό

Το να βγείτε από τη συνήθεια του σεξ είναι ένα κακό πράγμα, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί αν το σεξ γίνει μια τέτοια συνήθεια που είναι ρουτίνα και βαρετό. Το να κάνετε το ίδιο πράγμα, με την ίδια σειρά - "Εγώ θα ασχοληθώ τώρα με εσένα, εσύ μετά με εμένα" μπορεί να γίνει αρκετά κουραστικό και να παλιώσει αρκετά γρήγορα. Κρατήστε τα πράγματα ζωντανά και συναρπαστικά με την ανάμειξή τους και γίνετε δημιουργικές στην κρεβατοκάμαρα. Δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε;

Πιθανή λύση: Χρησιμοποιήστε κάποια καλά βιβλία για λεσβιακό σεξ ή ερωτικά βιβλία για να σας δώσουν ιδέες και έμπνευση. Δοκιμάστε ένα νέο παιχνίδι, μια νέα θέση, κάντε έρωτα σε μια διαφορετική τοποθεσία ή δοκιμάστε μια φαντασίωση ή παιγνίδια ρόλων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φέρετε ενδιαφέρον στην ερωτική ζωή σας. Μία μόνο μικρή αλλαγή μπορεί να αλλάξει πολλά.

7. Δεν επικοινωνείτε τις ερωτικές επιθυμίες ή ανάγκες σας

Πολλές φορές, μία σύντροφος θα έχει υψηλότερη λίμπιντο από την άλλη και θα είναι αυτή που ζητάει το σεξ πιο συχνά. Ή μία από σας θέλει να δοκιμάσει κάτι νέο, αλλά φοβάται να το αναφέρει. Ή σε κάποια από εσάς μπορεί να αρέσει αυτό το πράγμα που κάνατε κάποια στιγμή και θέλετε να το κάνετε περισσότερο, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα άρεσε και στην άλλη.

Πιθανή λύση: Διαθέστε χρόνο κάθε μήνα ειδικά για να μιλάτε για τη σεξουαλική ζωή σας, πώς πηγαίνει, τι σας αρέσει σε αυτήν και τι θα θέλατε να δείτε να βελτιώνεται. Το να μιλάτε για το σεξ μπορεί να είναι τρομακτικό, επειδή γίνεστε ευάλωτη, αλλά ποτέ δε θα μάθετε τι πραγματικά αισθάνεται η σύντροφός σας και επιθυμεί, εκτός εάν δημιουργήσετε ασφαλή χώρο για να μιλήσετε γι' αυτά.

8. Η μία από τις δυο σας αναρρώνει από σεξουαλική κακοποίηση ή τραύμα

Όταν μία από εσάς έχει ζήσει βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση, μπορεί να είναι δύσκολο για τη σεξουαλική σας ζωή. Εάν είστε η σύντροφος μιας γυναίκας με τέτοια εμπειρία, μπορεί να είναι δύσκολο να ισορροπήσετε την υποστήριξη στη σύντροφό σας με τις δικές σας επιθυμίες και ανάγκες. Πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε σε τόσο ευαίσθητο έδαφος;

Πιθανή λύση: Σε μια κατάσταση όπου και οι δύο ή η μία από σας έχετε ζήσει σεξουαλική κακοποίηση και αυτό είναι που επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή σας, είναι καλύτερο να βάλετε στην κατάσταση έναν επαγγελματία. Ένας/Μια καλός/ή θεραπευτής/ρια ή μια ομάδα υποστήριξης μπορεί να βοηθήσει προς την πορεία της επούλωσης.

Μετάφραση: LesAndMore

Πηγή: http://lesbianlife.about.com/

ΑΓΓΕΛΙΕΣ