Menu
25 / 09 / 2020 - 08:09 pm
A Site By Your Side
A+ A A-

wanda_sykes

"Είμαι εδώ σήμερα επειδή αρνήθηκα να είμαι δυστυχισμένη. Πήρα το ρίσκο".

-Wanda Sykes

Σε όλες μας αρέσουν οι γυναίκες του Χόλυγουντ (τραγουδίστριες, ηθοποιοί, διασκεδάστριες κ.λ.π.), οι οποίες γνωστοποιούν ότι είναι λεσβίες και δε ντρέπονται να το πουν, ακριβώς επειδή εκπροσωπούν τον σκοπό μας. Πολλές από εμάς παρακολουθούμε αυτές τις γυναίκες, τις θαυμάζουμε, αλλά ακόμα εμείς κρυβόμαστε..

Τίποτα δεν απέχει από την αλήθεια, πιο πολύ από αυτό!

Δεν παίζει ρόλο αν είσαι διάσημη ή όχι. Είσαι Ο εαυτός σου και το να γνωστοποιήσεις πως είσαι λεσβία, απαιτεί υπομονή και ήρεμες κινήσεις.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να πεις ότι είσαι λεσβία και να καλυτερεύσεις τη σεξουάλικότητά σου μέσα στην κοινωνία:

Ποτέ δε θα υπάρξει η 'σωστή στιγμή' για να το πεις. Αν περιμένεις μια τέτοια ευκαιρία για να γνωστοποιήσεις ότι είσαι λεσβία, θα περιμένεις για πάντα! Ο καιρός ποτέ δε θα είναι κατάλληλος για να μιλήσεις, αλλά η καρδιά σου θα σου πει πότε πρέπει να το πεις. 

Δεν υπάρχει βιασύνη: Δε χρειάζεται να βιαστείς να γνωστοποιήσεις πως είσαι λεσβία. Έχεις όλο το χρόνο να αποφασίσεις πότε πρέπει να το αποκαλύψεις. Ίσως είσαι μπερδεμένη. Δεν πειράζει. Δε χρειάζεται να πιεστείς να ταιριάξεις σε μια ταμπέλα και αν δε νιώθεις έτοιμη για κάτι, μην το κάνεις! 

Μην ανησυχείς για τις αντιδράσεις των φίλων και της οικογένειας: Η αποκάλυψη που έκανα πως είμαι λεσβία, πριν από χρόνια, με δίδαξε πως το να προσπαθώ να προβλέψω τις αντιδράσεις των φίλων και της οικογένειας, δεν έχει επιτυχία. Η γνώμη του καθενός είναι διαφορετική πάνω στο θέμα και αυτό συμβαίνει επειδή βασίζεται συνήθως σε θρησκευτικές πεποιθήσεις και προσωπικές φιλοσοφίες. Αν περιμένεις από κάποιον να αντιδράσει θετικά στο γεγονός ότι είσαι λεσβία, ίσως σε πληγώσει και δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου. 

Βρες στήριξη: Όταν αποκαλύψεις πως είσαι λεσβία, είναι καλό να βρεις υποστήριξη από μια ομάδα λεσβιών στην πόλη σου.  

Θα τα καταφέρεις: Ίσως τώρα τα πράγματα να μοιάζουν δύσκολα, ειδικά αν οι φίλοι και η οικογένεια δεν αντιδρούν όπως έλπιζες. Όσο προχωράς με τη διαδικασία της γνωστοποίησης, θα γίνεσαι πιο δυνατή! Να πιστέψεις πως είσαι μια δυνατή γυναίκα και πως μια ημέρα θα κοιτάζεις πίσω σου αυτό το ταξίδι και θα είσαι χαρούμενη που το έκανες!

M.J.

Μετάφραση: LesAndMore

Πηγή: (ημερομηνία προσπέλασης: 11/2011) http://www.somethinglesbian.com/2011/08/

ΑΓΓΕΛΙΕΣ