Menu
13 / 07 / 2020 - 08:43 am
A Site By Your Side
A+ A A-

soulmates

Η αιώνια συζήτηση για τις αδελφές ψυχές. Κάποιοι πιστεύουν πως το τέλειο ταίρι θα προσγειωθεί στην αγκαλιά τους, επειδή είναι το πεπρωμένο. 

 Άλλοι πάλι πιστεύουν πως όταν χρησιμοποιούν τις παρακάτω μεθόδους, η αδελφή ψυχή, θα 'εμφανιστεί' μαγικά:

Να ψάχνεις 

Να επιθυμείς

Να ελπίζεις και να ονειρεύεσαι

Οι άνθρωποι θεωρούν πως, με κάποιον τρόπο, αυτό το πρόσωπο θα εμφανιστεί και θα τους κάνει αιώνια ευτυχισμένους. Πρώτη εγώ θα πω ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Εμείς ελέγχουμε το πεπρωμένο μας. Εμείς κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε, να συμβούν.

 Έχω βρει το τέλειο ταίρι μου. Όχι, δεν εμφανίστηκε έτσι απλά στην πόρτα μου μια ημέρα και ξαφνικά ερωτευθήκαμε..

Δε συνέβη τίποτα τέτοιο. Απλώς γνωριστήκαμε, κάναμε παρέα, γνώρισε καλύτερα η μία την άλλη και, μάντεψε: 13 χρόνια μετά, είμαστε ακόμα μαζί. 

Όχι, δεν είναι πάντα η σχέση γεμάτη καρδούλες και λουλούδια. Θέλει δουλειά, όπως κάθε σχέση. Ίσως αυτήν την περίοδο να βγαίνεις με κάποια, ή να έχεις δεσμό με μια γυναίκα που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι η ιδανική για εσένα και να μην το έχεις καν συνειδητοποιήσει.

Η ατυχής πραγματικότητα είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι δε θα μάθουν ποτέ την εσωτερική ακτινοβολία της ίδιας της ψυχής τους.

Αντιθέτως, προσκολλώνται στην ελπίδα πως κάποιος θα μπει στη ζωή τους και θα τους σώσει.

Μια πιο υγιής, ρεαλιστικότερη και πιο επιτυχημένη αντίληψη είναι αυτή που λέει ότι εσύ και η σύντροφός σου ωριμάζετε για να γίνετε 'αδελφές ψυχές'. Με άλλα λόγια, σιγά σιγά ερωτεύεστε, γνωρίζεστε πιο στενά, μαθαίνετε να αγαπάτε και να υποστηρίζετε η μία την άλλη, να μοιράζεστε μια πιο στενή επαφή, αντίθετα με τις άλλες σχέσεις. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με το χρόνο.

Με στόχο να βρεις την κοπέλα που πιθανότατα θα θεωρήσεις το ιδανικό σου ταίρι, απέκτησε επαφή πρώτα με εσένα. Αυτό μπορείς να το πετύχεις: 

1. Όταν γνωρίζεις υποψήφιες συντρόφους, μην ψάχνεις για ένα άμεσο συναίσθημα αναγνώρισης, ή μια ισχυρή σύνδεση. Αντίθετα, ψάξε για μια ανεπαίσθητη έλξη και μια μικρή σύνδεση.

2. Όποιους στόχους και αν έχεις θέσει για μια σχέση, αυτοί θα υπαγορευθούν τελικά από το πώς λειτουργεί μέρα με την ημέρα. Αν η επιθυμία σου είναι η συντροφιά, η οικονομική εξασφάλιση, μην περιμένεις μακροχρόνια επιτυχία. Αν ο στόχος είναι η εξέλιξη του εαυτού σου, τότε θα ικανοποιηθείς περισσότερο από ποτέ! 

3. Αφοσιώσου σε κάτι υψηλότερο. Το στοιχείο που απογειώνει μια πνευματική σχέση, πέρα από μια απλή, είναι η επαναστατική ιδέα πως ο ρόλος σας είναι να στηρίζετε η μία την άλλη στο μονοπάτι της εξέλιξής σας, για να γίνετε οι καλύτερες που μπορείτε.

4. Γίνε αυτό που θέλεις η σύντροφός σου να γίνει. Κάνε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει. Αντί να ψάχνεις για απίθανα προτερήματα σε κάποια άλλη, ανάπτυξέ τα στον εαυτό σου.

5. Ξεκαθάρισε παλιούς δεσμούς. Σκέψου τις πρώην σου. Τι σου έρχεται στο μυαλό; Αν είναι κάτι άλλο από αγάπη, έχεις δουλειά να κάνεις. Τα συναισθήματα και οι εικόνες που ξεπροβάλλουν από τη μνήμη σου, καθορίζουν το πώς θα χειριστείς τις τωρινές σου σχέσεις.

Μάθε να συγχωρείς. Όσο άσχημη κι αν ήταν η προηγούμενη σχέση σου, σου δίδαξε αυτά ακριβώς που χρειαζόσουν να μάθεις. 

6. Όσο βγαίνετε, αφιερώστε χρόνο να γίνετε φίλες και να γνωριστείτε. Μην υποθέτεις πως ξέρεις το άτομο με το οποίο βγαίνεις, προτού να είστε μαζί για τουλάχιστον 6 μήνες.

7. Δώσε έμφαση στην καλή επικοινωνία, από την αρχή. Εδραίωσε συχνή επικοινωνία, με την οποία θα νιώθετε και οι δύο άνετα και διατηρήστε την.

8. Αποδεχτείτε αυτό που είστε. Ούτε όμοιες θα είστε, ούτε θα κάνετε τα πράγματα με τους ίδιους τρόπους.

9. Αποδέξου και εκτίμησε τις αδυναμίες της, όπως δέχεσαι και εκτιμάς τα προτερήματά της. Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε το ιδανικό ταίρι σου.

10. Αν φοβάσαι τη δέσμευση, ή το να χάσεις την ελευθερία σου, τότε θα προσελκύσεις ένα ταίρι που θα αντιμετωπίζει τα ίδια θέματα. Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, θα καταλήξεις να ελκύεις ανθρώπους με το ίδιο πρόβλημα.

Αυτό που εμείς οι γυναίκες αποτυγχάνουμε να αντιληφθούμε πολλές φορές, είναι οι ουσιαστικές πληροφορίες για το αν είναι η κατάλληλη σύντροφος για μια ζωή. Αυτό περιλαμβάνει να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, να κατανοούμε τι χρειαζόμαστε και τι μπορούμε να προσφέρουμε σε μια σχέση.

Το να ανακαλύψεις την αδελφή ψυχή είναι μια επιλογή και τμήμα του προσωπικού σου ταξιδιού. Όπως τα περισσότερα πράγματα που αξίζουν, χρειάζεται προσπάθεια από την πλευρά σου. Μαθαίνοντας πιο πολλά για τις ανάγκες σου σε μια σχέση, θα είσαι σε θέση να βρεις μια αγάπη που θα κρατήσει. Σου αξίζει αυτή η ευτυχία! 

M.J.

Μετάφραση: LesAndMore

Πηγή: http://www.somethinglesbian.com/soulmates-make-it-happen/

ΑΓΓΕΛΙΕΣ